Wij zullen deze keer een WordPress thema installeren voor een professionele website. Wij gaan er vanuit dat je WordPress al reeds hebt geïnstalleerd.

Een WordPress website maken begint met het installeren van WordPress. dit kun je in ons vorige artikel leren. 

Stap 1: Een WordPress thema downloaden

De Wordpress thema installeren zullen doen met Sydney. Dit is een gratis WordPress thema dat hier kan worden gedownload. Met dit thema zullen wij een WordPress website maken.

Om het te downloaden zal je jouw e-mailadres moeten ingeven zodat ze de link naar je kunnen sturen. Het bestand dat je zult downloaden is een ZIP bestand. Deze mag je gewoon zo houden voor de volgende stap.

gratis wordpress thema's 3

Stap 2: De WordPress thema uploaden

Wij hebben het ZIP bestand op onze computer staan en zullen deze nu installeren om er gebruik van te kunnen maken. De thema moet op onze server worden gezet en ook worden geactiveerd. Het klinkt ingewikkeld maar wij zullen klaar zijn in geen tijd.

Voor het ZIP bestand te kunnen uploaden naar de server moeten wij ons eerst aanmelden in WordPress. Nogmaals, als je niet weet hoe je een WordPress installatie moet uitvoeren. Kijk even naar onze vorig artikel! Als alles goed verlopen is en je bent aangemeld zal je onderstaande scherm te zien krijgen bij het aanmelden.

wordpress thema installeren 2

Als je deze scherm krijgt druk dan vervolgens op:

WEERGAVE => THEMA’S

Je zult nu op een pagina terecht komen waar er standaard thema’s van WordPress geactiveerd kunnen worden. Wij zullen deze thema’s niet gebruiken en onze eigen thema installeren.

Daarvoor klikt je op NIEUWE TOEVOEGEN.

wordpress thema installeren 3

Op de volgende pagina zult je de kans krijgen om thema’s te kunnen installeren die beschikbaar zijn op WordPress.org. Dit gaan wij niet doen, wat wij gaan doen is klikken op “THEMA UPLOADEN”. De thema’s van WordPress.org zijn zeker niet slecht. Je kunt later altijd experimenteren met deze thema’s.

wordpress thema installeren 4

Je klikt dan vervolgens op “BESTAND UPLOADEN” en je selecteert het ZIP bestand van Sydney.

wordpress thema installeren 5 wordpress thema installeren 6

Klikt dan op “NU INSTALLEREN

wordpress thema installeren 7

Stap 3: WordPress thema installeren

Als alles goed verlopen is zou er een melding moeten komen dat de thema goed is geïnstalleerd. Als het boodschap verschenen is, klik dan op “ACTIVEREN

wordpress thema activeren

Bij bepaalde thema’s moeten er ook de nodige plug-ins worden geactiveerd. Om dit te doen drukken wij op “BEGIN INSTALLING PLUGINS”.

wordpress thema activeren 1

Je vinkt alle plug-ins aan, bij “ACTIES” selecteert je “”INSTALL” en drukt dan op “UITVOEREN”.

Je zult dan een melding krijgen dat alle plug-ins zijn geïnstalleerd.

wordpress thema activeren 2

Om de thema actief op jouw website te zien druk je links bovenaan op “SITE BEKIJKEN

wordpress thema activeren 3

Je ziet dat de thema jouw website de juiste vormgeving heeft gegeven. Dit is hoe je een thema op WordPress installeert en activeert. In onze volgende artikel zullen wij overlopen hoe je pagina’s en berichten kunt aanmaken.

wordpress thema activeren 4

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY