Wat is een responsieve website?

In een tijd waar vele van ons een smartphone hebben en deze ook gebruiken om allerlei informatie te vinden op het internet, moeten websites zich ook hieraan aanpassen.

Je hebt het alvast al gemerkt dat wanneer je met een smartphone op websites surft die niet responsief zijn, het niet al te comfortabel is om informatie erop te benutten. Je moet telkens inzoomen of er valt niets duidelijk te lezen.

Bij een responsieve website hoeft dit niet meer. De website weet namelijk dat je met een smartphone of tablet aan het surfen bent en pas zich daarop aan.

Een responsieve website pas zich dus aan de beeldscherm van het toestel dat gebruikt word bij het surfen. Wil je weten of jouw website responsief is? Laat Google hier je website testen!

Waarom is een responsieve website belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat in het jaartal 2016, 30 tot 40% van de websites bezocht gaan worden via smartphone of tablet. Al komt dit cijfer bijna tot de helft van de bezoekers zijn te veel websites nog niet aangepast aan de vragen van deze tijdperk. En wie zich niet aanpast (of op een slechte manier) zal dit voelen aan de bezoekers en omzet.

Als een website niet gebruiksvriendelijk is en te veel moeite vraagt aan de bezoeker om informatie of acties te kunnen uitvoeren, dan gaan de bezoekers niet verder surfen. Zo simpel is het en daarom is het belangrijk om een website te hebben die zich kan aanpassen aan de eisen van uw bezoekers.

Voorbeelden van CMSDesigns.net op een smartphone:

responsieve webdesign voorbeld

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY