Over heel de wereld werken landen samen om de Dark Web plat te krijgen. Maar wat is de Dark Web en hoe werkt het? Lees verder en leert het internet op een andere manier kennen.

Wat is de Dark Web?

Dark Web is een term dat websites samenvat die iedereen kan bezoeken maar de IP adressen van de servers verbergen. De websites zijn niet terug te vinden op zoekmachine. Ze kunnen zich verbergen door gebruik te maken van Tor programmeertalen.

Om websites te kunnen bezoeken die zich bevinden in de Dark Web moet de gebruiker in het bezit zijn van een programma dat Tor programmeertalen kan lezen. Deze programma’s worden gebruikt door het leger en organisaties die niet willen opgemerkt worden bij het surfen op het internet. Je bent dan daadwerkelijk anoniem op het internet.

Een gewone browser zoals Chrome of Firefox kan dit niet!

Hoe kom je op de Dark Web

Om op de Dark Web te komen is het technisch niet zo moeilijk. Je hebt een browser nodig met de nodige aanpassingen. Deze kan je hier downloaden.

Als je het hebt geïnstalleerd kan je het openen om te beginnen surfen.

Waar vind je de juiste website

Het installeren van de juiste programma is geen moeilijke opgave. Maar het vinden van de juiste website is wat moeilijker. Wij kunnen geen lijst geven van websites die kunnen gebruikt worden met een Tor-browser. Als je een lijst wilt raadplegen met Tor websites kan je via onderstaande link verder geraken.

Waarschuwing: Met een Tor-browser kan je op websites terecht komen die illegaal zijn! Wapen en drugshandel zijn niet de ergste websites die je zult tegenkomen op de Dark Web. Wij kunnen ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat je zult ontdekken op deze websites.

http://thehiddenwiki.org/ is een website waar je alvast kan starten. Wij wensen je veel succes naar je zoektocht maar waarschuwen je nog is voor wat je kan tegenkomen.

Tot slot.

Het internet kan leuk zijn en informatief, maar er is ook een duistere kant aan het verhaal. Mensen gebruiken het om zaken te doen die niet in het gewone daglicht mogen gebeuren.

Het leger en andere geheime organisaties gebruiken het ook, en als je volledig anoniem wilt kunnen surfen op het web kan je het ook best gebruiken. Maar een netwerk zoals deze gebruik je best met verstand!

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY