iso bestand

Wat is een ISO bestand?

Een ISO ( ISO 9660bestandsindeling) bestand is een kopie van de inhoud dat bedoeld is voor cd’s en dvd’s. Je kunt ze niet zomaar openen als andere bestanden. Hiervoor heb je programma’s gratis beschikbaar of tegen betaling. ISO bestanden worden ondersteund in Windows, Linux en andere operating systems. Het is interessant om cd’s en dvd’s als ISO bestand op te slaan zodat je maar 1 bestand hebt in plaats van meerdere.

Waarvoor dient een ISO bestand

Een ISO bestand wordt voornamelijk gebruikt om koppies van cd’s en dvd’s op een andere cd of dvd te branden. In uitzonderlijke gevallen zou je het ISO bestand meteen willen kunnen openen en raadplegen op je computer.

Hiervoor kan je een virtuele CD/DVD station installeren op je computer. Je kunt het bestand dan openen alsof het een echte cd of dvd zou zijn.

Hoe maak je een virtuele CD/DVD station aan op je computer

Om een virtuele station aan te maken op je computer heb je een programma nodig die dat kan. Er bestaan verschillende programma’s op het internet om dit te doen. Sommigen zijn gratis en andere weer betalend. In deze snelcursus zullen wij het gratis programma gebruiken Virtual CloneDrive.

Stap 1: Installeer Virtual CloneDrive

Klik op de link hierboven en download VCD (Virtual CloneDrive). Als het bestand gedownload is mag je het openen en de stappen volgen bij de installatie. Het zal voor zich spreken.

Stap 2: Open je ISO bestand met Virtual CloneDrive.

Als VCD geïnstalleerd is kan je het ISO bestand openen. Het zal er uit zien zoals op volgende afbeelding.

iso bestanden

Stap 3: Laat het ISO bestand lopen als een cd of dvd vanaf

Wanneer je het bestand hebt geopend kan je naar jouw map “Deze computer” gaan. Je zult zien dat buiten de cd’s en dvd’s stations die er al reeds waren er nu een andere station is bijgekomen. Klik tweemaal op het station om het ISO bestand te laten afspelen.

virtuele station

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY