Je hebt een video bestand die je graag zou willen bekijken met ondertiteling.. Maar waar kan je SRT bestanden (ondertitelingen) vinden en hoe zorg je ervoor dat je het kunt afspelen met de video bestand? Dat gaan wij nu even allemaal overlopen.

Wat is een SRT bestand?

Een SRT bestand is een tekst document waar ondertitelingen kunnen worden gezet met een bepaalde tijd van weergave. Wij gaan niet uitleggen hoe je een SRT kunt maken in dit artikel, maar waar je ze kan vinden voor algemene films en waarmee je het kunt afspelen.

Waar kan ik een ondertiteling vinden:

Bij sommige downloads op het internet krijg je meteen ondertitelingen erbij. Helaas is dit niet altijd het geval of is het SRT bestand niet in het gewenste taal. Om ondertitelingen te vinden zal ik twee manieren uitleggen.

  1. Ondertitelingen automatisch via BS Player.
  2. Ondertitelingen manueel via het internet.

Automatisch via BS Player zoeken en downloaden.

Bs Player is een geweldige media player die bepaalde functies kan uitvoeren om u het leven gemakkelijker te maken. Je kunt het gratis downloaden en er is ook een PRO versie op de markt tegen betaling.

De gratis versie is voldoende om ondertitelingen te downloaden en meteen ook juist af te spelen. Je hebt er ook de mogelijkheid om verschillende talen aan te duiden waar BS Player rekening mee zal houden bij het zoeken.

Laten wij beginnen met het downloaden en installeren van BS Player.

BS Player ondertitelingenBS Player Downloaden

Bij het installeren van BS Player selecteer je de juiste taal, de rest van de installatie zal voor zich spreken. Indien je moeilijkheden ondervind kan je altijd een reactie achterlaten.

Als het geïnstalleerd is kunnen wij beginnen met zoeken naar ondertitelingen.

Open de video bestand met BS Player.
In de meeste gevallen zal BS Player automatisch zoeken naar ondertitelingen.

ondertiteling downloaden

Nadat je de gewenste ondertitelingen hebt geselecteerd, klik dan op “selectie downloaden” en als de selectie groen kleurt mag je klikken op “sluiten”.

De ondertiteling zal nu automatisch worden afgespeeld en in de map waar de video zich bevind, zal er een map zijn met als naam “subs”. Daar zullen gedownloade ondertitelingen terug gevonden worden.

Ondertitelingen manueel downloaden en afspelen

Als je zelf een ondertiteling wilt afspelen nadat je het gedownload hebt van het internet. Kun je het SRT bestand in de zelfde map zetten als het video bestand en het de zelfde naam geven.

SRT bestand

Nu kan het video bestand afgespeeld worden met BS Player of VLC Player.

VLC Player is een alterntief voor BS Player maar kan niet automatisch ondertitelingen downloaden!

Veel succes en als er vragen zijn horen wij het graag!

Websites waar je ondertitelingen kunt downloaden:

http://www.opensubtitles.org/nl/nl

http://www.ondertitel.com/

Comments

comments

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY