WordPress is een content management system die gratis en voor iedereen beschikbaar is. Met WordPress kan je gemakkelijk en snel een professionele website opzetten, zonder enige kennis van programmeertalen. WordPress werd oorspronkelijk bedacht om simpele blogs te creëren, nu is het de meest uitgebreide CMS om websites van alle soorten te maken.

Een blog, website of een webshop.. met WordPress kan je alle soorten websites maken.

Hoeveel moet ik er voor betalen?

WordPress is volledig gratis en er zijn geen plannen om het betalend te maken. Je kunt het gratis downloaden en meteen aan de slag gaan met jouw website. Het is in verschillende talen beschikbaar en er bestaan duizenden thema’s en plug-ins om te gebruiken bovenop WordPress.

Elke thema en plug-in is anders waardoor wij niet een algemene uitleg kunnen geven over het gebruik ervan. Wij zullen uitleggen hoe je WordPress moet installeren en waar je thema’s en plug-ins kunt vinden.

Wat hebben wij nodig?

  • Een hosting of server die PHP en MySQL ondersteund.
  • WordPress

1.      Beginnen met downloaden

Om te beginnen gaan wij WordPress downloaden. Wij raden je aan om dit telkens op de officiele website te doen van WordPress. Voor de laatste versie in het Nederlands kunt hier terecht.

WordPress wordt als een ZIP bestand gedownload en moet uitgepakt worden voor wij verder kunnen gaan. Om een ZIP bestand uit te pakken zijn er gratis software zoals WinRar.

2.      Overzetten naar de server

Als wij het hebben gedownload en uitgepakt kunnen wij beginnen met het overzetten van de map naar de server. Kopieer enkel de inhoud van de map en niet enkel de map.

Wordpress downloaden

3.      Instellen voor te kunnen starten

Als je het hebt overgezet op jouw server, dan kan je nu surfen naar de hoofdmap waar het te vinden is. Je zult het volgende scherm te zien krijgen, hier klikken wij op “Laten wij starten”.

Wordpress downloaden

Op het volgende scherm moeten wij bepaalde gegevens invullen. Als je deze gegevens niet kent kun je ze bij uw hosting provider opvragen. Ze zijn nodig om verbinding te maken met uw database en izjn verplicht om door te gaan naar de volgende stap. Nadat ze ingevuld zijn klik je op “versturen”.

Wordpress installeren

Als alles goed is verlopen zal je een bevestiging krijgen zoals hieronder.

Wordpress-3

Wij gaan nu gegevens moeten instellen zoals de naam van uw website, uw e-mailadres en uw wachtwoord. Neemt u tijd hiervoor en druk vervolgens op “Wordpress installeren”.

Wordpress-4

Je gaat nu de kans krijgen om u aan te melden. Als dit gedaan is ben je klaar met de installatie en is WordPress klaar voor gebruik. Proficiat!

Wordpress-5

In onze volgende artikel leren wij jou een WordPress thema downloaden en installeren.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY